Nieuws

Qualcomm: Apple heeft info over modems gestolen en aan Intel gegeven

Qualcomm claimt dat Apple vertrouwelijke informatie over modems en modemtechnologie heeft gestolen van het bedrijf en aan Intel heeft gegeven, zodat dat betere modems kon maken voor in iPhones. Dat staat in een aanklacht van Qualcomm tegen Apple.

25 Sep 2018 13:24


NLziet begint bètatest van Android TV-app

De Nederlandse streamingdienst NLziet is begonnen met de bètatest van zijn app voor apparaten die op Android TV draaien. Leden van het testteam van NLziet kunnen vanaf nu deelnemen aan de bètatest.

25 Sep 2018 13:14


'Ontwerp antennes iPhone XS-modellen leidt tot verminderd bereik'

Het ontwerp van de antennes van de iPhone XS en XS Max leidt ertoe dat het bereik van de nieuwe iPhones mogelijk tegenvalt, zo claimt een expert op basis van testdata van keuringsinstantie FCC. Dat komt door de antenneversterking van de smartphones.

25 Sep 2018 13:01


Belgische spoorwegen tonen locatie treinen in real time op OpenStreetMap-kaart

De NMBS heeft dinsdag Train Map op internet gezet. De kaart op basis van OpenStreetMap toont in real time de locatie van de meer dan 250 treinen op het Belgische spoornetwerk. De NMBS belooft de functionaliteit uit te breiden.

25 Sep 2018 12:55


Sony zegt dat dimmingprobleem van A1-oledtelevisies is opgelost

Sony zegt dat het een oplossing heeft doorgevoerd voor het verschijnsel dat bepaalde oledtelevisies uit de A1-serie te agressieve dimming toepassen als statische content, zoals een logo of hud, in beeld komt. Nieuwe firmware heeft het probleem volgens Sony verholpen.

25 Sep 2018 12:52


Tweakers stapt over op YouTube - Win een oled-tv ter waarde van 1999 euro!

Je kon onze video's de laatste jaren al vinden op YouTube, maar op de site gebruikten we nog een andere videospeler. Vanaf nu gebruiken we de YouTube-speler ook binnen de site, zodat je overal verzekerd bent van dezelfde kwaliteit en hetzelfde gebruiksgemak.

25 Sep 2018 12:05


Onderzoeker vindt kwetsbaarheid in macOS Mojave die privacybescherming omzeilt

Een beveiligingsonderzoeker heeft een manier gevonden om de privacybescherming van Apples macOS 10.14 Mojave te omzeilen. In een video toont hij hoe hij het adresboek kan kopi√ęren, terwijl hier geen toestemming voor is.

25 Sep 2018 12:03


Panasonic presenteert Lumix S1R- en S1-fullframecamera met L-vatting

Panasonic heeft twee fullframecamera's gepresenteerd in de nieuwe Lumix S-serie. Het gaat om de S1R met een sensorresolutie van 47 megapixel en de goedkopere S1 met een resolutie van 24 megapixel. Veel specificaties zijn nog onbekend.

25 Sep 2018 11:00


Schuberg Philis-meet-updiner op 16 oktober

Op dinsdag 16 oktober vindt het Schuberg Philis-meet-updiner plaats, waar specialisten van Schuberg Philis een hands-onworkshop over containers en orkestratie met Kubernetes geven.

25 Sep 2018 10:41


Verbeterde sliders - Development-iteratie #140

Onze developers hebben iteratie #140 opgeleverd. De focus lag in deze sprint op het releaseklaar maken van de overgang naar de YouTube-videospeler. Daarnaast hebben we de gebruiksvriendelijkheid van sliders in de filters en de mogelijkheden voor welkomstgeschenken in de aboshop verbeterd.

25 Sep 2018 10:41


Google geeft zijn zoekdienst een omvangrijke update

Google heeft de toekomstplannen voor zijn zoekdienst toegelicht. Het bedrijf gaat de nadruk leggen op een visuele manier om informatie te vinden, met onder andere AMP Stories en relevante video's.

25 Sep 2018 09:54


Bundel met Monopoly, Trivial Pursuit en Risk komt naar de Nintendo Switch

Hasbro Game Night, ontwikkeld door Ubisoft in samenwerking met Hasbro, komt naar de Nintendo Switch. De verschijningsdatum is 30 oktober en het spel bestaat uit drie spellen: Monopoly for Nintendo Switch, Risk: The Game of Global Domination en Trivial Pursuit Live!.

25 Sep 2018 09:10


Brave 0.24.0

Brave is een webbrowser die is gebaseerd op Chromium en die Muon als bijbehorend framework gebruikt. Aan het roer van de onderneming achter Brave staat Brendan Eich, de bedenker van JavaScript en een van de oprichters van Mozilla. Brave richt zich op het verbeteren van de online veiligheid en biedt een alternatief systeem voor het financieel ondersteunen van contentaanbieders. Het idee daarachter is dat reclame de grootste inkomstenbron van een website is, maar dat veel mensen vanwege opdringerige reclames adblockers gebruiiken en websites inkomsten mislopen. De ontwikkelaars hebben Brave 0.24.0 voor desktops uitgebracht met de volgende veranderingen:

25 Sep 2018 09:08


Lansweeper 7.0.30.66

Om de apparaten in je netwerk in kaart te brengen, kun je gebruikmaken van Lansweeper. Dit programma installeert zich op een Windows-server met IIS en een sql-database, en is in staat om de aanwezige software en hardware te inventariseren in het netwerk zonder daarvoor op elke computer een clientprogramma te installeren. Alle informatie is vervolgens via een webinterface te raadplegen. Lansweeper is beschikbaar als freeware voor kleine omgevingen en voor grotere omgevingen zal betaald moeten worden. De ontwikkelaar heeft versie 7.0.30.66 uitgebracht en voorzien van de volgende aanpassingen:

25 Sep 2018 09:06


Verbeterde sliders - Development-iteratie #140

Ubiquiti heeft voor zijn routers uit het AmpliFi High Density WiFi System nieuwe firmware uitgebracht met 2.8.5 als versienummer. Dit is een wifisysteem dat werkt met één router en eventueel een of meer satellites waarmee het een meshwifisysteem vormt. Het systeem is gericht op een makkelijke installatie van een volledig dekkend wifinetwerk thuis, zonder dat daarvoor diepgaande netwerkkennis nodig is. De router is voorzien van een klein touchscreen en kan tot in de details ingesteld worden via een app op iOS en Android. De lijst met veranderingen van deze uitgave ziet er als volgt uit:

25 Sep 2018 10:41


Ons Adres

adres Francois Haverschmidtwei 3
  8914 BC Leeuwarden
Telefoon 058 216 35 98
adres Kanaalweg 150d
  9421 SX Bovensmilde
Telefoon 0592 74 40 44
E-mail info@emro.nl